Wij zijn een landelijk netwerk van toekomstdenkers, praktisch idealisten en verbinders die de stem van toekomstige generaties hoorbaar wil maken in alle gemeentes van Nederland. Daarom zoeken we in elke gemeente een toekomstambassadeur, voorlopig op vrijwillige basis.

Een Toekomstambassadeur behartigt het belang van toekomstige generaties in haar of zijn gemeente. Zij of hij verbindt de landelijke beweging met het lokale bestuur en werkt met lokale vrijwilligers aan de ontwikkeling van een Toekomstberaad.

Je doet:
Maandelijks ga je in gesprek met gemeenteraadsleden uit jouw gemeente. Voor dit gesprek ontvang je altijd input. De gesprekken vormen concrete stappen naar een Toekomstberaad op 25 september – of eventueel een andere datum.
Na afloop van deze gesprekken is er een online incheck met andere Toekomstambassadeurs. Daar delen we ervaring en helpen we elkaar.
In aanloop naar een Toekomstberaad neem jij deel aan een lokale werkgroep. Hiervoor is een toolbox beschikbaar: een uitgewerkte werkwijze met draaiboek en communicatie-materiaal.

Je bent:
Ongeveer twee uur in de week beschikbaar.
Ervaren in samenwerken, delen en delegeren.
Diplomatiek, welbespraakt.
Een goede luisteraar.

Je krijgt:
Begeleiding en support vanuit ons landelijk bureau.
Deelname aan ontmoetingen, trainingen en events.
Zichtbaarheid binnen en verbinding met landelijk netwerk van toekomstdenkers.
Vooralsnog geen vergoeding. We zijn wel bezig met financiering van deze activiteiten en streven naar een onkostenvergoeding, maar we kunnen dat nog niet voorspellen.

Interesse? Geef je hier op: https://twaalfhoven.typeform.com/to/e8WBjQ0A