Oproep: Word Toekomstambassadeur

 

Voor scholieren 12-18 jaar

Wil jij meedenken over de toekomst samen met mensen van de gemeenteraad?

Doe dan mee aan de toekomstverkiezing en help om de stem van kinderen en jongeren hoorbaar te maken bij het gemeentebestuur.

In 2050 zijn de kinderen van nu volwassen, en leven er kinderen en jongeren die nu nog niet geboren zijn. Hoe ziet hun wereld er uit?

Het zou kunnen dat er dan grote problemen zijn omdat de volwassenen van nu vergeten om aan de toekomst te denken.

Daarom is het nu nodig om in actie te komen! 

Als jij mee kunt doen, hebben we een slimme en handige manier waarmee we jouw stem en ook die van de kinderen om je heen kunnen laten horen:

 

  1.  We vragen aan lokale partijen of hun kandidaten, dus de mensen die mee gaan doen aan de verkiezingen, kunnen beloven om ook aan de toekomst te denken.

     

  2.  We maken een persbericht die jij, samen met andere kinderen in jouw woonplaats naar de krant, radio en televisie kunt sturen. Er is al een voorbeeld dat je kunt aanpassen en waar je je naam onder kunt zetten.

     

  3.  We vragen aan jou en andere kinderen die jij kent, om te vertellen wat je belangrijk, mooi en leuk vind aan de plek waar je nu woont. Met deze antwoorden gaan we later aan de gemeenteraadsleden duidelijk maken wat belangrijk is voor kinderen en voor de toekomst.

    Doe je mee?

Je ontvangt dan nog meer uitleg en onder andere een voorbeeldbrief die je kunt sturen naar de partijen in jouw gemeente.

STEM
OP EEN TOEKOMST
BEELD