Naar aanloop van de Toekomstverkiezing, stellen wij Nederlanders de vraag: wat vind je mooi aan de plek waar je nu woont? Zo wordt de focus verlegd op wat er al goed gaat en laten we onszelf en elkaar zien dat er zaken in ons leven zijn die al klaar zijn voor de toekomst.  Lees hier wat de woonplaats van Judith van Zutphen mooi maakt.

Wat jouw woonplaats een goede plek om te leven?

Het is er gemoedelijk, mensen groeten elkaar en ik heb er een paar fijne vrienden.

Hoe zou datgene wat jouw woonplaats goed maakt groter, beter of sterker kunnen worden?

We zouden spelen buiten kunnen houden op straat, waardoor je makkelijker nog meer in gesprek raakt met elkaar en veel meer vrienden krijgt.

Stel je voor dat ooit, in 2050, jouw kleinkinderen ook gaan wonen op deze plek. Wat mag dan absoluut niet veranderen of minder worden?

De IJssel die hier stroomt, moet blijven en het oude karakter van de binnenstad ook, zodat ze de tijd en de stroom van het water ervaren.

En stel dat je iets ingrijpend mag veranderen.
Wat zou je, voor toekomstige generaties die hier leven willen verbeteren?

Schoner (zonder zwerfvuil) mooier (geen graffiti, maar inzet van elkaars talent) en meer bos waar je lopend vanuit de stad naar toe kan.

Kun je vertellen waarom je dit belangrijk vindt?

Als de omgeving mooier en schoner is, voelen we onszelf betere mensen, en als je jeugd de tunnels laat verven met mooie graffiti, raken ze meer betrokken bij hun omgeving. Bossen helpen om ons gezond te houden, je krijgt vaak goede idee├źn en minder ruzie als je door bos loopt.